Ciao tutti,
Dit keer heb ik een Italiaans receptje voor jullie.
Het is een eenvoudige maar lekkere versie van de beroemde pesto.
Ik maak het niet met de vijzel zo als het eigenlijk hoort maar met een mixer.
Voor we beginnen eerst een weetje en een handige tip...
Weetje: pesto komt uit Genova dat is een havenstad in Italië.
Tip: pesto combineer je het best met lange pasta.
Zo, laten we beginnen...
Ingrediënten (voor 500g lange pasta):
2 kleine basilicum potjes
1 grote eetlepel pijnboompitten
1 half teentje look
50g geraspte parmigano
Peper en zout
Olijfolie
Een klein beet je boter (of ricotta of mascarpone)
Bereiding:
1) Doe alle ingrediënten behalve de boter en de olie in de mixpot.
2) Giet vervolgens een deel van de olie in de mixpot en mix eventjes op een lage snelheid.
3) Stop even en giet nog wat olie erbij en gooi ook de boter er bij.
4) Mix dit nu tot een smeuïge massa.
5) Laat het geheel eventjes opstijven in de koelkast en kook terwijl de pasta.
6) Giet nu een klein beetje kookvocht bij de pesto.
7) Meng nu de pasta en de pesto.
8) Versier nu alle borden door in het midden van de pasta een beetje parmigano te strooien en er een blaadje basilicum op te leggen. (Bij voorkeur doe een beetje olie op de pasta).
9) En nu smullen maar...
10) Tip: eet de pasta meteen op dat is het lekkerst.
Smakelijk!
Zo ik hoop dat jullie dit recept is gaan uitproberen.
Wat vond je er van?
Laat het mij zeker even in de reactie's weten want ik lees zo'n dingen graag☺.
Check zeker eens deze website:
www.cosiddetto.be
Want zij hebben een erg goede Italiaanse blog dus zeker eens doen.
Dit was het al weer.
Hopelijk hebben jullie er iets aan.
Ciao en arrivederci
Doeiiiii...
Groetjes Tiziana 😗😗😗😗😗
Dit keer heb ik een Italiaans receptje voor jullie.
Het is een eenvoudige maar lekkere versie van de beroemde pesto.
Ik maak het niet met de vijzel zo als het eigenlijk hoort maar met een mixer.
Voor we beginnen eerst een weetje en een handige tip...
Weetje: pesto komt uit Genova dat is een havenstad in Italië.
Tip: pesto combineer je het best met lange pasta.
Zo, laten we beginnen...
Ingrediënten (voor 500g lange pasta):
2 kleine basilicum potjes
1 grote eetlepel pijnboompitten
1 half teentje look
50g geraspte parmigano
Peper en zout
Olijfolie
Een klein beet je boter (of ricotta of mascarpone)
Bereiding:
1) Doe alle ingrediënten behalve de boter en de olie in de mixpot.
2) Giet vervolgens een deel van de olie in de mixpot en mix eventjes op een lage snelheid.
3) Stop even en giet nog wat olie erbij en gooi ook de boter er bij.
4) Mix dit nu tot een smeuïge massa.
5) Laat het geheel eventjes opstijven in de koelkast en kook terwijl de pasta.
6) Giet nu een klein beetje kookvocht bij de pesto.
7) Meng nu de pasta en de pesto.
8) Versier nu alle borden door in het midden van de pasta een beetje parmigano te strooien en er een blaadje basilicum op te leggen. (Bij voorkeur doe een beetje olie op de pasta).
9) En nu smullen maar...
10) Tip: eet de pasta meteen op dat is het lekkerst.
Smakelijk!
Zo ik hoop dat jullie dit recept is gaan uitproberen.
Wat vond je er van?
Laat het mij zeker even in de reactie's weten want ik lees zo'n dingen graag☺.
Check zeker eens deze website:
www.cosiddetto.be
Want zij hebben een erg goede Italiaanse blog dus zeker eens doen.
Dit was het al weer.
Hopelijk hebben jullie er iets aan.
Ciao en arrivederci
Doeiiiii...
Groetjes Tiziana 😗😗😗😗😗
Reacties